Slaap zacht beneden, deel4

Jonas zat op de versterbank en tuurde naar de hemel. De Maan liet zich al voor een groot stuk zien. Nog een weekje en dan zou de Maan er weer helemaal zijn. Jonas' glimlach weerspiegelde in het glas. Bij volle Maan zouden de Fibbels het Grote Slaapfeest vieren en daar mocht hij bij zijn. Hij keek er enorm naar uit. Hij vond het geweldig dat hij de Fibbels terug zou zien, maar bovenal vond hij het fantastisch dat Jules en hij uitgenodigd worden om mee te feesten. Ze waren de laatste weken met bijna niets anders bezig geweest dan met hun originele cadeau. Ze hadden al van alles geprobeerd maar uiteindelijk leek het uitbeeldingspelletje het meest geschikt. Ze hadden moeite gehad met onderwerpen te zoeken die ook de beukenelfjes kenden. Gibbel had hen daarbij geholpen. 

Jonas keek naar de oude Beuk. De takken kwamen toto bij zijn raam. HIj zag aan de bladeren dat het herfst werd. Ze zaten niet meer zo vaak in de boom en het was duidelijk dat gibbel moe werd. Zijn kleurtje werd lichter en lichter met de dag en zijn bezoekjes korter. Het werd tijd dat hij Naar Beneden kon vertrekken. Jonas voelde zich verdrietig worden want hij zag tegen de winter op, vooral omdat hij Gibbel zolang niet zou zien. 

Hij draaide zich om, keek de kamer in en zag de grote verhuisdozen staan. Mama was met het inpakken begonnen. Eergisteren hadden ze bezoek gehad van een meneer van de gemeente.

Afbeelding: 

ISBN: 

978-90-799266-7
9,00 €

Type: 

Jeugd- en kinderboek

Boek: