Gibbel en Fibbel

Jonas is verhuisd naar een klein huisje met een hele grote beuk in de tuin. Hij vindt het er niet leuk tot hij de beukenelf Gibbel Fibbel kennen. De groen elf leert Jonas niet alleen van alles over de wereld van de beukenelfjes, maar ook hoe hij vriendjes kan maken en wat vrienden voor elkaar kunnen betekenen.

In het tweede deel maakt Jonas kennis met de Hoge Raad van Fibbelia. Hij mag immers op bezoek bij de grote familie van zijn vriendje. Hierdoor beseft hij hoe klein zijn eigen familie is. Hij droomt dat hijzelf een Grote Stamvader wordt.

En dan moet Jonas terug naar school. Op de eerste schooldag beseft Jonas dat zijn vriendinnetje Jules, gepest wordt op school. Hij weet uit eigen ervaring hoe erg dat is. Hij is echter moediger dan hij denkt en leert met  tips van Gibbel Fibbel zijn angst te overwinnen.

En dan gebeurd er iets vreselijks. De beuk waar de Fibbels in wonen wordt omgezaagd. Kan Jonas het onheil nog verhinderen? Kan hij de Fibbelfamilie redden?

Na een lange winter keert de lente terug. Samen met de zon komen ook de Fibbels terug naar boven. Reden om te feesten, zowel voor Jonas, Jules als Gibbel... 

 

Deel 6 en 7 laten nog even op zich wachten.